طلاق توافقی و مراحل آن

 طلاق توافقی و مراحل آن

شرع مقدس اسلام ازدواج  وبنیان خانواده را محترم شمرده و برای نظم بخشیدن به آن قواعدی وضع کرده است ،قانونگذار با بهره گیری  از فقه و قواعد اسلامی؛ جهت هماهنگی با تحولات زندگی اجتماعی ولزوم استفاده از قوانین نو مقرراتی وضع نموده که حقوق  خانواده را مورد حمایت قرار بدهند . بنابراین  طلاق را نیز یک راه حل برای اختلافات و مشکلات جدی در نظر گرفته است . علی رغم اینکه طلاق عملی مذموم است ، اما ممکن است در مواردی طرفین با یکدیگر سازش نداشته باشند و چاره ای جز جدایی طرفین باقی نماند . به همین دلیل ، در قانون راه ها و روش های مختلفی برای طلاق پیش بینی شده است که بر اساس آن می توان طلاق را به طلاق از طرف مرد ، طلاق از طرف زن و طلاق توافقی تقسیم بندی کرد .

تعریف طلاق توافقی

ساده ترین و کم دردسر ترین نوع طلاق ، طلاق توافقی است که این روزها به دلیل زمان بر نبودن مراحل رسیدگی که برای انجام آن لازم است ، تبدیل به طلاقی رایج شده است . علاوه بر این ، طی کردن مراحل طلاق توافقی بدون نزاع و درگیری طرفین انجام می شود و از دعاوی احتمالی مربوط به آن کاهش می دهد .

برخلاف آنچه که عموم مردم تصور می کنند در طلاق توافقی حتما لازم نیست زن مهریه خود را ببخشد و از حق و حقوق قانونی خود چشم پوشی کند بلکه هر توافقی که بین زوجین صورت گرفته باشد معتبر است

در واقع لازم است طرفین در خصوص مسائل مالی و غیر مالی به توافق برسند . از جمله کلیه مسائل مربوط به طلاق از جمله مهریه ، اجرت المثل ، حضانت فرزندان بعد از طلاق و زمان و مکان ملاقات با فرزندان که می تواند در حین جلسه رسیدگی یا قبل از آن و به موجب سند رسمی و در دفترخانه اسناد رسمی انجام گیرد

مراحل طلاق توافقی

در قانون حمایت از خانواده مصوب 1391 مراحل و شیوه به خصوصی وجود دارد که آن را از سایر انواع طلاق مجزا می کند . مطابق این قانون ، در تمامی موارد طلاق بجز طلاق توافقی ، زوجین باید توسط دادگاه به داوری ارجاع شوند . مثلا در طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد ، زوجین به داوری ارجاع داده می شوند و دادگاه پس از بررسی نظر داوران رای صادر می کند .

اما در طلاق توافقی ، نیازی به انجام این کار نیست ، به این دلیل که طرفین با هم توافق کرده اند . لذا زوجین  تنها باید

  1. به واحد مشاوره خانواده مراجعه کرده و مشاور بایستی نظر خود را برای تعیین تکلیف ، به دادگاه ارائه نمایند . برای اخذ نوبت مشاوره ابتدا باید در سامانه تصمیم طلاق ثبت نام کرده و سپس روز ، ساعت و مرکز مشاوره را در این سامانه انتخاب کنند .این جلسه گاها چندین جلسه طور خواهد کشید
  2. پس از آن ، قاضی با بررسی نظر کارشناس مشاوره ، اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند مدت اعتبار این گواهی سه ماه از تاریخ صدور آن میباشد .
  3. مراجعه به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق و اجرای صیغه طلاق و ثبت آن را تقاضا کنند

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گواهی عدم امکان سازش به مقاله مربوط به سایت گروه وکلای منصور عدالت را مطالعه فرمایید .

 در این نوع از طلاق ، طرفین بایستی حتما در دفترخانه حاضر باشند تا طلاق ثبت شود . یعنی عدم حضور یکی از طرفین در دفترخانه برای ثبت طلاق ، مانع از انجام طلاق خواهد شد .

مدارک لازم برای طلاق توافقی

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی شامل

  1. اصل و کپی شناسنامه ،
  2. اصل و کپی کارت ملی
  3.  اصل و کپی عقد نامه یا سند ازدواج است .
  4.  علاوه بر این ، اجرای صیغه طلاق توافقی مستلزم این است که زن در صورت باکره بودن ، گواهی سلامت را به دفتر ثبت ازدواج و طلاق ارائه داده و در صورتی که باکره نیست ، گواهی عدم بارداری خود را به همراه گواهی عدم امکان سازش به دفترخانه برای ثبت طلاق ارائه کند .

قبل از هر اقدامی با گروه وکلای  تخصصی منصور عدالت مشورت کنید تا سریع ترین و موثرترین راه را به شما معرفی نماید .

                                                            logo.png

                                                      09022022861

برای ثبت نظر خود وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید